U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

Interpersonal Mindfulness

 

Het 8-weekse Interpersonal Mindfulness Programma is ontwikkeld als een vervolgprogramma op de mindfulnesstraining.. Het sluit naadloos aan op de mindfulnesstraining.  Het is ontwikkeld door het Center for Mindfulness en de Metta Foundation in de VS. Het is bedoeld om deelnemers die een mindfulness training hebben afgerond te ondersteunen bij

  • het integreren van de mindfulness vaardigheden in je interacties met anderen
  • leren om volkomen aanwezig te blijven tijdens het communiceren,
  • meer gemak ervaren in relaties, met jezelf en met anderen.
  • de band met anderen, inclusief vrienden, familie en collega’s verdiepen.
  • emotionele en psychologische reactieve patronen in je interactie met anderen herkennen.
  • Je meer op je gemak voelen in relatie tot anderen.
  • verdiepen van de meditatie

In de mindfulnesstraining heb je geleerd om meer in contact te blijven met je ervaring van dit moment. Met hoe het is, niet hoe je denkt dat het is. Je blik op de wereld is weer frisser en helderder. Je wordt minder meegesleurd door oude patronen omdat je waarneming minder wordt gekleurd door oude ervaringen, angsten, verwachtingen, verlangens en gewoontes.

Menselijk contact is wezenlijk voor ons. Maar in de interactie met een ander blijkt het vaak knap lastig om mindful te blijven. Je verliest je gemakkelijk in oordelen, verwachtingen, sociaal wenselijk gedrag en andere patronen en dan is het moeilijk om mindful in contact met jezelf en met de ander te blijven. Door mindfulness te cultiveren binnen het interpersoonlijke contact kun je meer helderheid en rust ontwikkelen in relatie tot de ander. En het blijkt dat deze meditatieve beoefening tot een snelle verdieping van mindfulness leidt.

Veel mensen ervaren de beoefening van Interpersonal Mindfulness als de missing link tussen de individuele meditatie beoefening en het dagelijkse leven samen met anderen.

 

De Interpersonal mindfulness training bestaat uit acht bijeenkomsten en een stiltedag.

Voor data van de training, zie de agenda

Kosten: 340 euro

Voor meer informatie en inschrijven, bel 06-20953163 of gebruik onderstaand formulier.

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.