U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Heartfulness


 

Mindfulness is Heartfulness

Binnen de mindfulnesstraining ben je impliciet al bezig met het ontwikkelen van meer mildheid en (zelf)compassie. Deze training is een heel mooi vervolg daarop.

De compassietraining gaat op de eerste plaats over er helemaal mogen zijn, over zelf-acceptatie. Mag je zijn zoals je bent, met alles er op en er aan ? Of is er afwijzen van jezelf of delen van jezelf? Mindfulness gaat over volledig aanwezig zijn in je leven, in dit moment. Over toestaan dat je helemaal en compleet aanwezig bent... zelf-acceptatie, thuiskomen !

De 8 weken durende Compassietraining, die officieel Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) wordt genoemd, is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde visie op het belang van (zelf)compassie.

We gaan vaak nogal streng met onszelf om. Vaak is er een gevoel van op de een of andere manier tekort schieten, alsof er ergens iets niet helemaal deugt. Zonder dat we het echt beseffen, onszelf voortdurend evaluerend en beoordelend. Met daarbij innerlijk een hoop commentaar op wat we doen en denken, vaak omdat we niet voldoen aan hoe we vinden dat we zouden moeten zijn. Een vriendelijke en waarderende houding naar onszelf is meestal nogal zuinigjes. Dat voedt stress en onrust en het kan je remmen en blokkeren in hoe je je manifesteert.

Mindfulness gaat over het omarmen van dit moment, in plaats van strijd te leveren met dat wat je nu op dit moment ervaart. Dus zonder mildheid, een liefdevol niet-oordelen, kan mindfulness niet tot bloei komen. In deze training gaan we gericht oefenen zodat deze kwaliteiten van het hart zich verder kunnen ontvouwen.

Binnen de compassietraining ga je oefenen om ruimte te ontwikkelen om meer gelijkmoedigheid, liefdevolle vriendelijkheid, medevreugde en compassie met jezelf en anderen te ervaren (de Brahmavihara's of 4 levensvrienden)

De training is bedoeld als een verdieping en vervolg op de mindfulnesstraining en heeft een zelfde soort opzet. Dus inclusief cursusboek, huiswerk en bestanden met gesproken instructies om thuis mee te kunnen oefenen.

De kosten voor de compassie training van 8 bijeenkomsten zijn 335 euro inclusief de reader en Mp3 bestanden met instructies

 

De cursus wordt gegeven door Gijs Tecklenburg.

 

Voor data van de cursussen, zie de agenda.

Schrijf je in via deze link