U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Therapie en coaching

De therapie en coaching die ik biedt is zinvol als je even een sparringpartner zoekt of als je therapie wilt vanwege klachten zoals bijvoorbeeld onrust, piekeren, angst, niet kunnen ontspannen, dwang-gedachten en -klachten, somberheid, voortdurende vermoeidheid of gevoelens van onvrede of zinloosheid.
Je bent gemotiveerd, dat wil zeggen dat wanneer je zou ervaren dat deze benadering echt voor verandering in je leven kan zorgen, dat je bereid bent om er ook daadwerkelijk mee verder aan de slag te gaan en dat door te zetten.
Ook als je eerder een vorm van therapie deed zonder dat het je gebracht heeft wat je hoopte, nodig ik je uit om met de benadering waar ik mee werk aan de slag te gaan.
De therapie is gewoonlijk kortdurend, d.w.z. niet langer dan zo'n 10 sessies. Dat betekent niet dat je dan klaar bent, maar wel dat je een nieuwe weg bent ingeslagen: je hebt geleerd hoe je anders met ervaringen in je leven om kunt gaan en hoe je daar verder in kunt groeien.

Werkwijze

In mijn manier van werken vind ik ruimte, nuchterheid en humor, belangrijke peilers. Dat betekent dat er ruimte is voor de pijn die er onvermijdelijk in je leven is en die maakt dat je nu hulp zoekt. Daarmee ontstaat ruimte voor (zelf)compassie. Nuchterheid is een peiler in de zin dat je de dingen ziet zoals ze zijn, niet zoals je denkt dat ze zijn. En dat betekent dat het accent in onze gesprekken niet op de verhalen over je geschiedenis zal liggen. Veel meer op hoe je nu omgaat met je ervaringen en dus ook je pijn, en op dat wat je kracht is en wat je nog meer zou willen ontwikkelen in jouw leven. En humor omdat dat een effectieve manier is om even je oude perspectief los te laten, om als het ware te "rebooten".


Ik weet het niet beter dan jij, ik kijk alleen vanuit een ander perspectief en ik heb ervaring met benaderingen die je mogelijk kunnen helpen. Maar jij gaat er mee aan de slag en leert uit je eigen ervaringen. Het traject bestaat uit een combinatie van gesprekken en gerichte oefeningen waar je thuis mee aan de slag gaat.

Mijn basis ligt in de reguliere GGZ waar ik zo'n 15 jaar werkte als therapeut. In de loop der tijd is mijn manier van werken ingrijpend veranderd door mijn eigen spirituele training en ontwikkeling en heb ik me in een groot aantal verschillende methodes geschoold, die ik op een praktische manier combineer. Non-dualiteit en mindfulness vormen nu de basis. Dat betekent dat binnen mijn manier van werken spiritualiteit een onlosmakelijke dimensie is. Dat betekent voor mij een nuchtere manier van omgaan met dingen waarin plaats is voor betekenisgeving en diepere lagen van zijn. Binnen dat kader werk ik veel met benaderingen uit ACT (Acceptance en Commitment Therapie), mindfulnesstraining, Open Focus training, Compassietraining en hartcoherentietraining.
Ik ben geregistreerd bij de Association for Contextual Behavior Science (ACBS, de internationale organisatie voor ACT).
Voor meer informatie: klik hier

Visie

Je zult merken dat we binnen deze therapie op een andere manier kijken dan je waarschijnlijk gewend bent, vanuit een ander perspectief. Meer over mijn visie in therapie: klik hier

 
Het eerste gesprek

In het eerste gesprek vertel ik je meer over de therapie en kijken we of het biedt wat je zoekt. Voor jou is het ook een vrijblijvende gelegenheid om te kijken of het klikt en of je je gehoord voelt. Het hart van een therapie is en blijft toch gewoon menselijk contact, en het is heel belangrijk dat je je begrepen voelt en serieus genomen voelt. Dat is een van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle therapie.
Voor mij is dat eerste gesprek ook een gelegenheid om een inschatting te maken en te besluiten of ik de juiste persoon ben om jou te helpen. 
Als we het gevoel hebben dat we op een zinvolle manier samen aan de slag kunnen, maken we vervolgafspraken. 

Privacy

Er wordt nooit informatie aan derden verstrekt over de therapie zonder jouw uitdrukkelijke toestemming. Er worden dus ook nooit gegevens over een diagnose of over de therapie aan zorgverzekeraars verstrekt. De consulten declareer je via je aanvullende verzekering en door die wijze van declareren blijven we buiten de verplichting om allerlei privacy gevoelige informatie te verschaffen aan je zorgverzekeraar of aan de gemeente (jeugdzorg).

Omdat ik lid ben van de VBAG krijg je de consulten gewoonlijk geheel of deels vergoed vanuit je aanvullende zorgverzekering.


Meld je aan via
onderstaand formulier of bel me op 06-20953163

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.