U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mindfulness weekend retraite op landgoed Bleijendijk

een krachtig begin van het nieuwe jaar.

22 - 24 januari 2021

Vanwege de corona maatregelen hebben we de retraite helaas moeten annuleren.

 

 

 

Winter, alles is verstilt en in diepe rust. Een heerlijk weekend lang je onderdompelen in stilte, rust en ruimte op het prachtige landgoed Bleijendijk. Er is niets waar je je om hoeft te bekommeren, alles wordt voor je verzorgd zodat je aandacht helemaal kan rusten in de innerlijke ruimte en stilte die je kunt gaan herontdekken als je diepste zelf.

Zoals de boogschutter de pijl eerst terugtrekt zodat de pijl met volle kracht gaat, zo is deze nieuwjaars retraite jouw gelegenheid om vanuit dit je terugtrekken in diepe stilte, krachtig het nieuwe jaar in te gaan.

Op vrijdag ontvangen we je vanaf 1700 uur bij het houtvuur in de Charlotte-Elisabeth Hoeve met soep en een broodmaaltijd. Daarna beginnen we in het Jagershuis met de eerste meditaties waarna je in rust gaat slapen.

Op zaterdagochtend openen we de dag met yoga, dynamische meditaties en daarna stille zitmeditaties. Na een heerlijke lunch met eerlijke biologische producten is er tijd om te wandelen in stilte en te rusten. 's-Middags vervolgen we met zitmeditaties en loopmeditaties. Van de zaterdagochtend tot de zondagmiddag brengen we in volledige stilte door. Het programma is intensief, maar tegelijk licht en ontspannen. In deze nieuwjaars-retraite zullen we ruimte maken en je manieren bieden om je voornemens en intenties voor dit nieuwe jaar diep te verankeren in je gewaarzijn.

Als het nieuw voor je is dan kan in stilte zijn vooraf nog als een opgaaf voelen. Maar de ervaring bij de vorige retraites leert dat het steeds zo was dat iedereen eigenlijk nog wel langer in stilte zou willen blijven. De stilte verdiept zich en je gaat het vaak als iets magisch ervaren, als helemaal en innig thuis komen in dit hier-en-nu.

Er is geen stappenplan, geen pad. Je hoeft nergens heen. Alles is gericht op volkomen hier zijn, verdiepen en verstillen. Thuis zijn in jezelf. Rusten in de diepe vrede van eenvoudig zijn. Simpelweg bewust-zijn.

 

 

 

Gijs Teklenburg verzorgd het meditatie programma. In de begeleiding van de meditaties zijn eenvoud en moeiteloosheid het fundament. Geen complexe oefeningen en stappenplannen, maar een zachte en heel directe benadering. Dat opent de deur voor de ontdekking dat je ieder moment volkomen thuis bent. Nu. Gewaar-zijn is volkomen moeiteloos. Je bent gewaarzijn. Deze realisatie is werkelijk thuiskomen in wie je altijd al was en bent. 

Jeannine de Klerk verzorgd op een bijzondere en diepgaande wijze de yoga op zaterdag. Ze geeft in binnen- en buitenland de yoga bij de retraites van Jeff Foster. Over haar benadering zegt zij: “het doel is thuiskomen in je lichaam en geest precies zoals die nu zijn. Je lichaam ontmoeten en leren kennen als je maatje in plaats van je dienaar die maar moet doen wat jij vindt dat het hoort te doen.

 

Praktisch:

Je bent vrijdag tussen 17.00 en 18.30 uur welkom. De retraite eindigt zondagmiddag om 16.00 uur.

De catering gebruikt zoveel mogelijk pure biologische producten. Voeding zoals moeder aarde het bedoeld heeft, geteeld met respect voor de natuur. 

We hebben het hele weekend de beschikking over het Jagershuis waar het meditatie programma zal zijn en de Hoeve waar we de maaltijden gebruiken en waar voor 12 personen slaapgelegenheid is. Er is een beperkt aantal 1-persoons kamers beschikbaar in de Hoeve en een kamer in het Puntje. Het Puntje en het Sluisje zijn twee kleine huisjes tegenover het Jagershuis. Hier vind je meer informatie en foto's van de accomodatie.

 

Prijzen en accomodatie  (prijzen zijn all-in, accomodatie, maaltijden, begeleiding)

2 -persoons kamer Charlotte Elisabeth Hoeve 348,- euro p.p. (nog plaats vrij)

1 -persoons kamer Charlotte Elisabeth Hoeve 385,- euro p.p. (vol)

(Op de Hoeve gebruiken we ook alle maaltijden)

1 persoons kamer op het Sluisje 410,- p.p. (nog 1 kamer vrij)

2 persoons kamer op het Puntje 780,- voor 2 personen of 450 voor 1 persoon(nog vrij)

(het Puntje en het Sluisje beschikken over een eigen huiskamer en keukentje.)

 

 

 

Van harte welkom !

 

Gijs, Jeannine

 

 

 

 contact formulier:

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

het Jagershuis, onze meditatie ruimte

 

de Charlotte-Elisabeth Hoeve, onze verblijfsaccomodatie