U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mindfulness weekend retreat op landgoed Bleijendijk

13 - 15 januari 2017 op landgoed Bleijendijk    (volgeboekt)

Een weekend lang onderdompelen in stilte, rust en ruimte op het prachtige landgoed Bleijendijk. Er is niets waar je je om hoeft te bekommeren, alles wordt voor je verzorgd zodat je aandacht helemaal kan rusten in de innerlijke ruimte en stilte die je kunt gaan herontdekken als je diepste zelf.

Op vrijdag ontvangen we je vanaf 1700 uur bij het haardvuur in de Charlotte-Elisabeth Hoeve met soep en een broodmaaltijd. Daarna beginnen we in het Jagershuis met de eerste meditaties waarna je in rust gaat slapen.

Op zaterdagochtend openen we de dag met yoga, dynamische meditaties en daarna stille zitmeditaties. Er is rond de middag tijd om te wandelen in stilte en te rusten, en 's-middags vervolgen we met zitmeditaties en loopmeditaties. De zaterdag en de zondagochtend brengen we in volledige stilte door. Het programma is intensief, licht en ontspannen.

Gijs verzorgd het meditatie programma. In de begeleiding van de meditaties zijn eenvoud en moeiteloosheid het fundament. Geen complexe oefeningen en stappenplannen, maar een zachte en heel directe benadering. Dat opent de deur voor de ontdekking dat je ieder moment volkomen thuis bent. Nu. Gewaar-zijn is volkomen moeiteloos. Je bent gewaarzijn. Deze realisatie is werkelijk thuiskomen in wie je altijd al was en bent. 

Jeannine de Klerk verzorgd op een bijzondere en diepgaande wijze de yoga op zaterdag. Ze geeft in binnen- en buitenland de yoga bij de retraites van Jeff Foster. Over haar benadering zegt zij: “het doel is thuiskomen in je lichaam en geest precies zoals die nu zijn. Je lichaam ontmoeten en leren kennen als je maatje in plaats van je dienaar die maar moet doen wat jij vindt dat het hoort te doen.

De catering wordt verzorgd door Maria van Aurum.  Zij gebruikt alleen maar pure biologische produkten. Voeding zoals moeder aarde het bedoeld heeft, geteeld met respect voor de natuur.  

Er is geen stappenplan, geen pad. Je hoeft nergens heen. Alles is gericht op volkomen hier zijn, verdiepen en verstillen. Thuis zijn in jezelf. Rusten in de diepe vrede van eenvoudig zijn. Simpelweg bewust-zijn.

Praktisch:

Je bent vrijdag tussen 17.00 en 18.30 uur welkom. De retraite eindigt zondagmiddag om 16.00 uur.

De prijs is all-in, dus inclusief overnachtingen en alle maaltijden, yoga sessies en meditatie programma.

Prijzen:

verblijf op tweepersoons kamer: 260 euro

verblijf op eenpersoons kamer: 340 euro

 

De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers

.

 

Van harte welkom !

 

Gijs, Jeannine

 

 

 

 

 contact formulier:

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

het Jagershuis, onze meditatie ruimte

 

de Charlotte-Elisabeth Hoeve, onze verblijfsaccomodatie