U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mindfulness retreat zuid Frankrijk

met yoga en paardencoaching 1 - 8 juli

 

De arenden zijn niet gehaast, de bomen kennen geen deadlines, de hemel heeft geen targets, de paarden doen niet aan pleasen. Simpelweg Zijn.

 

Je even helemaal terugtrekken uit de hectiek van alledag, tot rust komen zodat er weer ruimte komt om te zien wat nu op dit moment echt belangrijk is.

Welkom op Terra Nova, een prachtig en exclusief centrum op een van de mooiste plekken in Zuid-Frankrijk. Terra Nova ligt op nog geen uur rijden van de Middellandse Zee en de Pyreneeën. Klik hier voor meer informatie over de lokatie.

We bieden je hier een heel compleet en rijk retraite programma, een warm bad van rust en ruimte voor jou.

 

Dit is een plek waar de natuur nog op vele plaatsen ongerept is. Dit bijzondere Katharenland draagt op adembenemende wijze haar steentje bij aan deze bijzondere retraite week.

Het accent in deze week ligt op meditatie en verstillen. Een ontspannen gewaarzijn en warme mildheid zijn de twee peilers. In deze retraite nodigen we je middels oefeningen uit om te zien hoe de natuur je overal mindfulness leert.

In de meditaties zijn eenvoud en moeiteloosheid het fundament. Geen complexe oefeningen en stappen plannen, maar een zachte en heel directe benadering. Dat opent de deur voor de ontdekking dat je ieder moment volkomen thuis bent. Nu. Zodat alle kramp kan gaan en jij weer als weidse ruimte bent.

Lees hier wat anderen over deze benadering zeggen.

Paarden coaching

In deze week zullen de paarden op deze lokatie ook je leraar zijn, door middel van paardencoaching. Op twee middagen hebben we een groepssessie paardencoaching.

Eenvoudig zijn. Dat is wat de paarden verlangen als je contact met ze maakt. Dat je er bent zoals je bent, zonder maskers en mooie verhalen, dat je eerlijk bent in hoe je je voelt en dat je vertrouwt. Jezelf, hen, het leven. En dan willen ze graag bij je zijn en leiden ze je zonder voorwaarden naar de kern. Zie deze video: klik hier

 

Vision quest

Op de een na laatste dag zal iedere deelnemer een volle dag op een bijzondere plek in de natuur verblijven waar je die dag alleen bent en in stilte en meditatie doorbrengt, een zogenaamde vision quest. In de voorafgaande dagen ben je daar in diverse oefeningen op voorbereid.
 
reviews van eerdere retraites: klik hier
 
 
 
De trainers
 
Gijs Tecklenburg is een zeer ervaren meditatie begeleider en mindfulnesstrainer. Hij begeleide inmiddels meer dan 1400 mensen in mindfulnesstrainingen. Dat maakt dat hij op een flexibele manier kan inspelen op behoeftes die er zijn. Zijn meditatie-begeleiding is helder, eenvoudig en effectief. Hij leid je aandacht gericht naar het ervaren van  ruimte en stilte. In trainingen en workshops merkt hij steeds opnieuw hoe een gebrek aan mildheid en zelfcompassie een grote aanjager is van stress. Mindfulness gaat over het omarmen van dit moment, in plaats van strijd te leveren met dat wat je nu op dit moment ervaart. Zonder mildheid, een liefdevol niet-oordelen, kan mindfulness niet tot bloei komen. We zullen daarom aandacht hebben voor deze kwaliteiten van het hart zodat deze zich verder kunnen ontvouwen.
 
 
Jeannine de Klerk verzorgt elke ochtend op bijzondere en diepgaande wijze de yogalessen. De lessen zijn een mengeling van verschillende disciplines die in elkaar overvloeien. Er worden ook mantra’s gezongen. Als stembevrijder kent zij uit eigen ervaring de toegevoegde waarde van zingen en klank maken.  Alles ten dienste van een wezenlijk ontspannen. Over haar benadering zegt zij:”Mijn intentie is om iedereen uit te nodigen thuis te komen in lichaam en geest precies zoals die nu zijn. Je lichaam te leren kennen als je maatje, hand in hand met eventuele beperkingen. Yoga als kapstok om innig met alles van en in jou te (leren) zijn.”

Jeannine verzorgt al jarenlang de yogalessen in binnen- en buitenland bij de retraites van Jeff Foster.

 

Programma
We verwelkomen je graag op zaterdag 1 juli in de loop van de middag en avond en we nemen weer afscheid op zaterdagochtend 8 juli.
 
Het globale programma ziet er als volgt uit:

07:30 - 09:00  yoga en meditatie

09:00  ontbijt

10:30 - 13.00 uur  meditatie programma

13:00  warme lunch

14:00  vrije tijd, rust

16.30 - 18.00 uur yoga en meditatie programma

19:00  avondmaal

20:30  meditatie

21.00 rust

We brengen twee tot drie dagen in volledige stilte door. Op de andere dagen zijn we gedurende het programma in stilte en kun je er voor kiezen om 's middags in stilte te blijven of om contact te maken met andere deelnemers. 's Middags is er voldoende tijd om op je gemak te genieten van de prachtige natuur en stilte.

 

 

 

 

Praktisch

De retreat is volledig verzorgd dus inclusief verrukkelijke maaltijden, dagelijks yoga en meditatie programma, tweemaal paardencoaching en een vision quest.

 

De prijs is all-in:

Eenpersoons kamer 975- per persoon.
Grote eenpersoonskamer 90,- toeslag.
Tweepersoons kamer 975,- per persoon.
 
Alle slaapkamers zijn verschillend. We verdelen de kamers in volgorde van je aanmelding.

 Meer informatie over de reis er naar toe vind je hier.

 Alles inclusief:

 • Uitgebreid ontbijtbuffet, (warme) lunch, driegangen diner met (biologische) producten uit de streek met twee drankjes bij het diner.
 • We verwelkomen iedere dag met yoga.
 • Onze toegewijde begeleiding in een een uitgebreid en uitgebalanceerd meditatie programma met zowel dynamische meditaties als stille zitmeditaties.
 • Waar nodig individuele begeleiding in je meditatie.
 • Een Vision Quest gedurende de een na laatste dag.
 • Coaching met de paarden.
 • Natuurlijk maak je gebruik van het zwembad wanneer je maar wilt.
 • Je bed is opgemaakt en de handdoeken liggen klaar. Met 1x handdoekwissel midden in de week.  Badhanddoek zelf meenemen.
 • Je kunt ter plekke tegen vergoeding een massage bijboeken. Meer informatie vind je hier.
‚ÄčExclusief:
 • De reis van en naar Terra Nova. Vind hier meer informatie over het reizen.
 • Je reis- en annuleringsverzekering.

 

Boeken of meer informatie ?