U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Over Gijs
Sinds 2006 geef ik mindfulness trainingen en inmiddels verzorgde ik meer dan 130 groepstrainingen en vele individuele trainingen. Daarnaast geef ik diverse vervolg trainingen, retreats en workshops voor mindfulnesstrainers en andere professionals.
Nadat ik 35 jaar geleden kennismaakte met meditatie is het een rode draad in mijn leven gebleven. Ik beoefende verschillende vormen, waaronder Vipassana, een boedhistische meditatie-vorm en verwant aan wat nu mindfulness wordt genoemd en volgde vele maanden stille retraites om in zelfonderzoek steeds meer te gaan zien wat essentie is.

Ik hou van een nuchtere houding, met de nodige mildheid vanuit de ervaring dat je het nou eenmaal niet altijd voor het zeggen hebt: het leven zit vol oncontroleerbare voorspoed en tegenspoed en niets en niemand hoeft perfect te zijn. Je leeft ! En je leert alleen maar met vallen en opstaan. In mijn begeleiding van de meditaties zijn eenvoud en moeiteloosheid het fundament. Geen complexe oefeningen en stappen plannen, maar een zachte en heel directe benadering. Dat opent de deur voor de ontdekking dat je ieder moment volkomen thuis bent. Nu.          
In mijn trainingen wordt ik omschreven als nuchter en pragmatisch, "to the point", met lichtheid en humor.
Spiritualiteit is wezenlijk voor me, en het is een eenvoudige en "down to earth" spiritualiteit. Er is altijd een zoeken naar uiteindelijke waarheid in mijn leven geweest en de afgelopen jaren is dat zoeken tot rust gekomen en opgelost in een volledige focus, motivatie en vervulling.
Er is niets wat me zo blij maakt als wanneer ik zie dat iemand contact maakt met stilte in zichzelf, gewaarzijn zelf, en ziet wat werkelijk is en daarin los kan laten. Dat geeft een diepe vervulling.
In 2011 was ik zo gelukkig om Sri Mooji te ontmoeten, een leraar en spirituele gigant die de diepste Waarheid volledig verwezenlijkt heeft, een levende Boedha. Deze ontmoeting had een beslissende invloed en sindsdien ben ik leerling van hem vanuit een diepe dankbaarheid.

Alles wat ik deel heb ik geleerd van mijn leraren en ik hoop dat ik daarmee iets kan doorgeven wat helderheid brengt.In de trainingen vind ik een manier om datgene te delen waarvan ik in mijn eigen leven heb ervaren dat het heel waardevol is.


Dit zelf werken aan een leven waarin gewaarzijn kan schijnen, is de bodem waarop alle aktiviteiten in mijn praktijk groeien, en tegelijk de manier waardoor het geven van trainingen geinspireerd en heel levend blijft.


Luister naar dit audio-track: "Moeiteloos gewaarzijn herkennen"