U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
ervaringen Ibiza

Hieronder vind je wat reacties van deelnemers aan de eerdere retraites op Ibiza.

 

Wat een mooi cadeau heb ik mijzelf gegeven met de week retraite op Ibiza. Het beloofde “Thuis komen bij jezelf” gebeurt echt. Stilte, ruimte, rust, meditatie, zon, yoga, heerlijk eten, een warme groep en fijne begeleiding; dat zijn de ingrediënten geweest die het plaatje voor mij compleet maakten.

Het is niet goed uit te leggen. Je moet het echt zelf ervaren! En het allermooiste was de dag alleen op de berg, midden in de natuur. Dat heeft mij mooie inzichten gegeven, die alleen maar konden komen door de rust en ruimte in mijzelf.

Nu, al weer enige tijd later en terug in het “normale” leven, heb ik de innerlijke rust nog steeds.  Ik gun iedereen zo’n mooie ervaring!

Dank aan Gijs, Anneke, Lucien en Kasia en natuurlijk ook aan alle lieve mensen die deelnamen aan deze retraite.

- Anja -

 

Niet precies wetende wat ik mocht verwachten, ben ik naar Ibiza gevlogen en heb me daar overgegeven aan wat er op mijn pad zou komen. Het was heel fijn om jezelf alleen maar voor te stellen met je naam. De rest werd achterwege gelaten.

De geweldige gastvrijheid in de villa van Lucien was een warm bad. De heerlijke vegetarische maaltijden met liefde gemaakt voor ons allemaal. De dag starten met yoga op het dak van de villa met uitzicht op zee en de magische berg 'Es Vedra' onder de geweldige begeleiding van Anneke. De mooie, aparte, soms pittige wandelingen onder begeleiding van Lucien.

De hele fijne, warme begeleiding van Gijs naar steeds meer stilte en ruimte was een bijzondere reis. Steeds meer inzichten kwamen op mijn pad. De hele bijzondere dag "The Vision Quest". Op een hele mooie plek in de natuur, alleen, van zonsopgang tot zonsondergang. Wat een geweldige, bijzondere ervaring, die ik dankzij de begeleiding van Gijs als intens maar ook met heel veel rust en ruimte heb mogen ervaren. Ik kan zeggen dat ik na deze week ben thuis gekomen bij mezelf. En wat een mooie, warme bijzondere mensen heb ik mogen ontmoeten in deze week. Een hele waardevolle week om nooit meer te vergeten. Gijs, nogmaals dankjewel voor deze geweldige, bijzondere, intense week.  

- Ellen - (Ibiza stilteretreat - 23-04 t/m 30-04-2017)

 

Deze stilteretraite op Ibiza was voor mij de tweede keer. Ook in 2015 ben ik mee geweest. Valt het dan niet tegen? Mijn antwoord is nu: Helemaal niet!!  Verre van dat. Deze keer was voor mij nog verdiepender dan in 2015. Het kwartje is meer gevallen dan ooit.

Het kadootje is dat ik de rest van mijn leven in voor-en tegenspoed altijd kan terug vallen op meditatie en dat is voor mij van grote waarde! De gedachte alleen al geeft innerlijke rust. Ik heb meer vat gekregen op mijn stresslevel. Ik ervaar letterlijk meer ruimte. 

Gedurende de week wordt alle ruis van buitenaf in gedachten steeds minder belangrijk. Uiteindelijk is het (tijdelijk) helemaal weg. Het heeft mij meer dan ooit geopend.

Het was een week om nooit meer te vergeten!!

- Maarten -

 

 

De retreat voelde als een prachtig kado wat me kwam toevallen.
Overweldigd door de prachtige natuur van Ibiza, genoten van de wandelingen en het heerlijke eten. De stilte en de meditaties brachten me nog dieper in contact met de schoonheid in mijzelf, als liefdevol thuiskomen.
Een heerlijke week die ik in mijn hart draag.
- Maan -

Een kado voor en aan mezelf.
Dank je wel Gijs, Lucien en Anneke voor de rust, gastvrijheid maar vooral de antwoorden die thuis bij mezelf zijn. 
- Danielle -

Deze retreat was niet alleen een reis naar een mooie plek waar met liefde voor ons werd gezorgd. Het was vooral een reis naar binnen; een (her)ontdekking in ruimte voelen & volgen. Een liefdevol kado aan mezelf.
- Annet -

De retreat op Ibiza was zo op het oog een 'licht' programma met yoga en meditatie in de ochtend en een vrije middag met wandelen op het mooie eiland
Heel zacht en liefdevol werd naar een hoogtepunt gewerkt: een stilte dag op een stille plek. En net zo was het, maar de ochtend na de stilte dag was het toetje:
we deelden de week met elkaar en ieder inzicht was zó mooi om te horen.
Deze zachte retreat zal nog lang na in mijn zijn en doen blijven, dat voel ik.
Hartelijk dank voor de mooie dagen.
En heel veel dank aan Anneke voor de super zachte yoga en Lucien voor het onderkomen en de wandelingen. 
- Bart -

 

Zeer waardevol kijk ik terug op deze veelzijdige reis. Er is mij veel gegeven: betekenisvolle inzichten, het ritme van de natuur beleven en het prettige gezelschap. Ik geef er dankbaarheid voor terug! 
- Kim -


Kernwoorden: inzicht, herbronnen, innerlijke kracht, natuurschoon, compassie.
Een pakket vol opgevuld met liefde! Een diep buigen naar de stilte in en om je heen.
- Monique -I
k heb ontzettend genoten van wat er allemaal gebeurt is, het is zeker voor herhaling vatbaar. Ik heb veel geleerd van jullie allemaal. Het was ontzettend goed geregeld, petje af voor jullie alle drie. De groep was fantastisch, goede energie zoals je zelf ook al aan gaf. Om zo met jezelf bezig te zijn is een unieke kans die ik mezelf gegunt heb en heel erg koester. Bedankt voor deze mooie week, ik zal dit nooit vergeten.
ps  In mijn vriendenkring heb ik iedereen aangeraden om dit te gaan doen. 
- Astrid -


  
Voor iedereen die thuis wil komen bij zichzelf. Wil zijn, in plaats van iemand zijn.
Con Carino, - Marnie -