U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Stilte, rust en ruimte vinden....    
Dat is waar ik je mee kan helpen nieuws

juni 2017

Tot september geef ik op diverse plekken in Europa meditatie workshops.

Zie www.silence-in-the-city.com

Mindfulness

 

Landgoed Bleijendijk, een oase van rust. Hier geef ik al jaren met veel plezier mindfulnesstrainingen. 

 

De mindfulnesstraining

De mindfulnesstraining is een anti-zweef training ;-)   Mindfulness gaat over volkomen hier zijn... dit moment. Als je met je aandacht bent bij wat je nu, op dit moment, eigenlijk ervaart dan stap je uit je hoofd en weer in dit rijke leven ...! Mindfulness traint een nuchter hoofd en een open hart: aandachtigheid en warme mildheid zijn de twee peilers.

De mindfulnesstraining (MBSR) is een investering in de kwaliteit van je leven. Het brengt meer rust, helderheid en balans in je leven. Het is een uitnodiging om volledig te leven en in contact te zijn met je innerlijke authenticiteit. Het helpt je om je leven met meer kleur en voldoening te leven.

De training heeft effect, daar hoeft geen enkele twijfel over te bestaan. Het is natuurlijk geen wonderolie, maar mijn ervaring met met meer dan veertienhonderd cursisten en de grote hoeveelheid onderzoek maakt duidelijk dat het werkt.

 

Er zijn veel technieken om te leren ontspannen, maar een goede mindfulness training leidt niet alleen tot meer ontspanning, het pakt de wortel van de terugkerende spanning en stress aan.  Meer over mindfulness ? klik hier
Voor wie is mindfulness ?
 • Je wilt actief je leven in eigen hand nemen, je wilt je leven ten volle leven.
 • Maar misschien heb je een rijk en druk leven, en merk je dat je vaak wordt meegesleurd door de drukte en alles wat je bezighoudt.
 • Misschien wil je de glans en de glimlach terug in je leven, je niet meer zo verliezen in gedachtes, en meer rust en ruimte om te genieten van de kleine dingen die het leven smaak geven.
 • Misschien ben je jezelf voorbijgelopen, heb je jezelf uitgeput en wil je een manier van leven ontwikkelen zodat dat je niet meer gebeurt.
 • Misschien heb je veel energie geïnvesteerd in het bereiken van allerlei doelen, het vervullen van allerlei verlangens, maar merk je dat er toch steeds een innerlijk gevoel van onrust of niet echt vervuld zijn blijft.
 • Misschien worstel je al een tijd met burn-out of spanningsklachten.Misschien wil je anders met pijnklachten of terugkerende somberheid leren omgaan.
 • Misschien heb je gewoon behoefte aan meer rust en balans in je leven.

 

Waarom mindfulness bij Gijs volgen ?

In de meer dan elf jaar dat ik de mindfulnesstraining geef heeft die steeds meer aan helderheid, eenvoud en effectiviteit gewonnen. Ik weet waar de struikelblokken liggen en hoe ik je op een gemakkelijke manier op weg kan helpen in je mindfulness beoefening. Je mag een nuchtere, goed onderbouwde en doorleefde benadering verwachten.

Je krijgt bij het begin van de training een duidelijk cursusboek en geluidsbestanden met gesproken instructies voor de oefeningen. Iedere week ontvang je als extra video's die je desgewenst kunt kijken om je training verder te verrijken en verdiepen. Na afloop van de training ben je welkom op de doorgaande stilte bijeenkomsten.

De training is op een prachtige lokatie op landgoed Bleijendijk, een stiltegebied in Vught.

In 2006 startte ik de trainingen in deze regio en inmiddels gaf ik aan meer dan 1400 mensen een 8 weekse training. Ik heb 15 jaar binnen de ambulante GGZ gewerkt en heb daar ook de mindfulness training opgezet. Voor de trainersopleiding volgde ik onder andere training bij de grondleggers van de mindfulnesstraining (MBSR), Jon Kabat-Zinn en Saki Santorelli. Naast de mindfulnesstraining geef ik een veelheid aan andere trainingen en workshops en dat maakt de training rijker en geeft meer diepgang.

Meer over mij: klik hier

Wat anderen over de training zeggen: klik hier

Hoe vind je een goede mindfulnesstrainer: klik hier

 

Hoe ziet de training er uit ?

De groepstraining bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur plus een verdiepingsdag. Er komen geen extra kosten meer bij voor de verdiepingsdag. Bij de training krijg je een uitgebreid cursusboek en opnames met gesproken instructies om thuis te oefenen. Mocht je tijdens de cursus een keer niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je dat meestal wel in een van de parallelgroepen inhalen.

In de bijeenkomsten staan verschillende thema’s centraal:                       

 1. de automatische piloot                            
 2. de wortels van onrust                                            
 3. lichaamsbewustzijn                                             
 4. hier zijn                                                                     
 5. erkennen & accepteren                                           
 6. de wortels van verwarring                                        
 7. compassie en zorgen voor jezelf                            
 8. mindful leven

 

De training is geen praatgroep of therapie. Ik noem het ook geen cursus maar een training omdat alleen begrijpen of er over praten niet voldoende is. Net als leren piano spelen vraagt het om regelmatig oefenen: trainen. We gaan gericht aan de slag met het trainen van vaardigheden en het opdoen van nieuwe inzichten.

 

"Knowledge is experience. The rest is just information"  Albert Einstein

 

Van harte welkom !

Gijs Tecklenburg 

 

 Inschrijven en kosten ?

data van de trainingen,

Hier kun je alvast wat mp3 bestanden met gesproken oefeningen downloaden:

 

contact

 

 meer lezen over mindfulness

klik hier