U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mindfulness

 

Landgoed Bleijendijk, een oase van rust. Hier geef ik al jaren mindfulnesstrainingen. 

 

De mindfulnesstraining

De mindfulnesstraining (MBSR) is een investering in de kwaliteit van je leven. Het brengt meer rust, helderheid en balans in je leven. En de training heeft effect, daar hoeft geen enkele twijfel over te bestaan. Het is natuurlijk geen wonderolie, maar mijn ervaring met honderden cursisten en de grote hoeveelheid onderzoek maakt duidelijk dat het werkt.

De mindfulnesstraining is een anti-zweef training ;-)  Volkomen hier zijn... dit moment. Als je meer met je aandacht bent bij wat je nu, op dit moment, eigenlijk ervaart dan stap je vanzelf uit je hoofd en weer in dit rijke leven ...!  Mindfulness traint een nuchter hoofd en een open hart: aandachtigheid en warme mildheid zijn de twee peilers.

 

Er zijn veel technieken om te leren ontspannen, maar een goede mindfulness training leidt niet alleen tot meer ontspanning, het pakt de wortel van de terugkerende spanning en stress aan: het je steeds weer verliezen in de oordelende, verlangende en piekerende onrustige geest. Meer over mindfulness ? klik hier
Voor wie is mindfulness ?
 • Je wilt actief je leven in eigen hand nemen, je wilt je leven ten volle leven.
 • Maar misschien heb je een rijk en druk leven, en merk je dat je vaak wordt meegesleurd door de drukte en alles wat je bezighoudt.
 • Misschien wil je de glans en de glimlach terug in je leven, je niet meer zo verliezen in gedachtes, en meer rust en ruimte om te genieten van de kleine dingen die het leven smaak geven.
 • Misschien ben je jezelf voorbijgelopen, heb je jezelf uitgeput en wil je een manier van leven ontwikkelen zodat dat je niet meer gebeurt.
 • Misschien heb je veel energie geïnvesteerd in het bereiken van allerlei doelen, het vervullen van allerlei verlangens, maar merk je dat er toch steeds een innerlijk gevoel van onrust of niet echt vervuld zijn blijft.
 • Misschien worstel je al een tijd met burn-out of spanningsklachten.Misschien wil je anders met pijnklachten of terugkerende somberheid leren omgaan.
 • Misschien heb je gewoon behoefte aan meer rust en balans in je leven.

 Waarom mindfulness bij Gijs volgen ?

In de meer dan tien jaar dat hij de mindfulnesstraining geeft heeft die steeds meer aan helderheid, eenvoud en effectiviteit gewonnen. Gijs weet waar de struikelblokken liggen en hoe hij je op een gemakkelijke manier op weg kan helpen in je mindfulness beoefening. Je mag een nuchtere en goed onderbouwde benadering verwachten.

Gijs introduceerde de mindfulnesstraining in 2006 in deze regio en gaf inmiddels aan meer dan 1400 mensen een 8 weekse training. De training is op een prachtige lokatie op landgoed Bleijendijk, een stiltegebied en een goed verscholen pareltje in Vught.

Gijs werkte 15 jaar binnen de ambulante GGZ en hij verzorgde daar onder andere ook mindfulnesstrainingen. Hij heeft een jarenlange meditatie-ervaring en volgde training bij de grondleggers van de mindfulnesstraining (MBSR), Jon Kabat-Zinn en Saki Santorelli.

Naast de mindfulness trainingen geeft Gijs diverse vervolgtrainingen (compassietraining, ACT, Interpersonal Mindfulness, stiltedagen, retraites), verzorgt hij psychotherapie, burn-out behandelingen, neurofeedbacktraining en geeft hij nascholings workshops voor mindfulnesstrainers.

Meer over Gijs: klik hier

Eisen aan een mindfulnesstrainer: klik hier

 

Hoe ziet de training er uit ?

De groepstraining bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur plus een verdiepingsdag. Er komen geen extra kosten meer bij voor de verdiepingsdag. Bij de training krijg je een uitgebreid cursusboek en opnames met gesproken instructies om thuis te oefenen. Mocht je tijdens de cursus een keer niet aanwezig kunnen zijn, dan kun je dat meestal wel in een van de paralelgroepen inhalen.

In de bijeenkomsten staan verschillende thema’s centraal:                       

 1. de automatische piloot                            
 2. de wortels van onrust                                            
 3. lichaams bewustzijn                                             
 4. hier zijn                                                                     
 5. erkennen & accepteren                                           
 6. de wortels van verwarring                                        
 7. compassie en zorgen voor jezelf                            
 8. mindful leven

 

De training is geen praatgroep of therapie. Ik noem het ook geen cursus maar een training omdat alleen begrijpen of er over praten niet voldoende is. Net als leren piano spelen vraagt het om regelmatig oefenen: trainen. We gaan gericht aan de slag met het trainen van vaardigheden en het opdoen van nieuwe inzichten.

 

"Knowledge is experience. The rest is just information"  Albert Einstein

 

Van harte welkom !

Gijs Tecklenburg 

 

 Inschrijven en kosten ?

data van de trainingen,

Hier kun je alvast wat mp3 bestanden met gesproken oefeningen downloaden:

 

contact

 

 meer lezen over mindfulness

klik hier