U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Ervaringen van deelnemers

 

november 2018

Professioneel, verzorgd, sterke inhoud, persoonlijk, aandachtig, humor. Gijs weet erg goed waar hij het over heeft, is serieus én kan relativeren.

Nienke

 

november 2018

Gijs is een geweldige gids in de ontdekkingsreis / zoektocht, naar stilte , rust in jezelf.

Eric

 

november 2018

Het heeft me veel gebracht. Veel meer rust in de dagelijkse routines. Inzichten, keuzes die ik (eindelijk) durfde te maken. Rust in mijn hoofd, rust in mijn lijf. Veel meer mezelf durven zijn en op mezelf leren vertrouwen. Elke dag mediteren inbouwen geeft aan alle kanten rust. De stiltedag vind ik ook echt van toegevoegde waarde - rijke ervaring.

Carina

 

november 2018

Gijs is een ontzettende goede leraar om je onder andere opnieuw te leren beseffen hoe mooi je leven en deze wereld zijn en dat tegenslagen hier soms bijhoren. 

De trainingen zijn alles behalve zweverig, hij zegt zoveel realistische/goede dingen waardoor je eindelijk weer beseft dat je 'gewoon' kan accepteren dat het er is en je het niet (meer) kan of perse hoeft te veranderen en hierdoor ook nog innerlijke rust vindt. Heerlijk om dingen los te kunnen laten of beter gezegd, te laten voor wat ze zijn.

Joyce

 

november 2018

Erg heldere en praktische training van een kundige trainer. Op een prachtige locatie en een fijne groep mensen.

Lotje

 

november 2018

In de training leer je van een afstandje kijken, je niet meer op laten slokken door je gedachten. Een pas op de plaats. Rustig een ding tegelijk leren doen.

Eline

 

november 2018

De rust die Gijs uitstraalt voegde veel toe om die rust zelf te kunnen "pakken". De stiltedag was een supermooi kado!

Connie

 

november 2018

Rust in het hoofd en structuur in je leven zijn een groot kado dat je jezelf geeft met de cursus mindfulness.

 

november 2018

Mooie en heel zinvolle cursus met een goeie opbouw. Zou eigenlijk voor iedereen zinvol zijn.

Peer

 

november 2018

Ik vond het werkelijk boven mijn verwachtingen. Na jaren tobben heb ik eindelijk mij zelf gevonden. Rust, mild voor mezelf. Bedankt!

 

november 2018

Goede mix van theorie en praktijk. Ook als oudere en iemand met een nogal intellectuele opleiding (en nogal rationeel ingesteld) werd ik gegrepen door deze andere aanpak.

Arie

 

november 2018

Gijs straalt een rust en wijsheid uit die goed past bij de inhoud van de training. Het heeft me verder gebracht.

 

november 2018

Hele fijne cursus, rustige opbouw, veel afwisseling. Ik ben rustiger geworden, meer een stevige basis. Ik slaap beter. Dank je wel.

Yvonne 

 

november 2018

Veel rust, ruimte en acceptatie gevonden bij Gijs. Het was een mooie ervaring en zeker iets om mee door te gaan.

Patricia

 

november 2018

Ik heb veel aan de training bij Gijs gehad. Leefde vaak in het verleden of in de toekomst. Hele verhalen speelden zich af in mijn gedachten. Hierdoor vergat ik te genieten van het huidige moment. Nu kan ik gedachten herkennen en weet ik dat het gedachten zijn en dat dit niet de werkelijkheid is. Door ademhalingen kom ik los van die gedachten. Mediteren is even een momentje voor mezelf. Duur van de training was ook perfect. Niet te kort en zeker niet te lang.

Jessica 

 

Gijs weet stilte toe te laten, bij zichzelf en bij anderen. Hij brengt mensen bij de essentie. Met een eenvoudige vraag kom je bij waar het werkelijk over gaat. Hij creëert daarmee helderheid. Tegelijk is hij praktisch, met een onverwachte dosis humor. Hij heeft oog voor nieuwe mogelijkheden en durft te experimenteren. Wat ik daarnaast boeiend vind is zijn interesse voor de wetenschappelijke achtergrond.
Suzanne

 

Je hebt heel veel ervaring en daardoor kun je heel duidelijk en helder uitleggen. Had niet verwacht dat het me deze rust en kalmte zou opleveren.                                           

Hendrine.

 

Je weet heel snel de vinger op de zere plek te leggen. Daardoor was alle feedback heel leerzaam. Heldere en relevante theorie. Veel afwisselende oefeningen.                                

Judith

 

Had mijn twijfels vooraf maar die waren na de 1e bijeenkomst al grotendeels weggenomen. Zeker de training bij jou, je straalt een en al rust uit.                                                            

Rob

 

Toen ik hier kwam, beheerste mijn denken mij. Nu weet ik dat ik het denken als tool kan inzetten wanneer ik dat nodig vind. Het hoeft niet meer met mij aan de haal te gaan. Dank je wel Gijs.

U.

 

Mindfulness is geen tovermiddel voor een burn-out, maar wel een goed geplaveide weg op weg naar herstel. Erg mooi en zorgvuldig opgebouwd.                                                         

Annelies

 

Na een moeilijke periode kreeg ik het advies een mindfulness  cursus te gaan doen. In april heb ik deze cursus bij Gijs gevolgd en langzamerhand kwam ik weer steeds meer bij mezelf. Het was of het de laatste stukjes waren die ik nodig had om de draad weer echt op te pakken.
Vooral de vriendelijke wijze waarop de cursus werd gegeven gaven me een stuk zelfvertrouwen dat met oefenen, het ook voor mij mogelijk was, meer in het “nu” te blijven. Geoefend heb ik, en dat blijf ik ook dagelijks doen. Het geeft mij rust en ruimte en zoveel meer! Gijs, heel erg bedankt.                                                        
Margriet

 

De mindfulness cursus bij Ithaca die ik gevolgd heb was een zeer intensieve, waardevolle ervaring voor mij. Onze trainer Gijs heeft de groep op zeer professionele en inspirerende wijze begeleid met zijn aangename rustige stem is/was het prettig mediteren. Ik kan het een ieder, jong en oud, van harte aanraden. Hoewel ik er nog lang niet ben, heb ik nu een goede solide basis en verheug ik me op een vervolgcursus.
Yolande

 

Vandaag de laatste van 8 sessies gevolgd bij Gijs in Vught.
Ik kan iedereen aanraden om deze training te volgen: het is een enorme verrijking van je zijn.
De rust die ik weer in mijn hoofd en lijf heb wil ik nooit meer afgeven dus ik blijf zeker verbonden met mindfulness. De dagelijkse oefeningen zullen mij ongetwijfeld nog verder op weg helpen. Ook sta ik zeker open voor een vervolg.
Gijs nogmaals bedankt. Iedereen uit de groep heel veel succes en misschien tot een stiltedag.
Marion

 

Afgelopen donderdag heb ik de laatste bijeenkomst gevolgd van de mindfulnesstraining van 8 bijeenkomsten. Een bijzondere en zeer waardevolle training, die mij meer heeft gebracht dan ik vooraf had durven hopen. Behalve meer innerlijke kalmte bood het mij ook veel zelfinzicht en hele concrete handvatten om dit in het dagelijkse leven verder te onderzoeken en ervaren. Op een hele mooie, inspirerende en respektvolle manier wordt dit door Gijs overgebracht. Kortom..een aanrader! Gijs, mijn dank!

Ellen


Vandaag na 8 bijeenkomsten de mindfulnesstraining afgesloten. De cursus heeft mijn verwachting overtroffen. Ik heb kennis gemaakt met: meer rust, minder piekeren, meer in het hier en nu. De uitdaging wordt nu om mindfulness verder te integreren in mijn leven.
De locatie in Vught en de training van Gijs hebben de mindfulnesstraining voor mij bijzonder gemaakt. Ik blijf zeker in contact door gebruik te maken van de mogelijkheden "vervolg en verder". Dus tot ziens !
Karen


In deze tijd van drukte en druk is het goed om structureel tijd en ruimte voor jezelf te nemen. Gedurende juni/juli 2010 heb ik deel mogen nemen aan de mindfullness training van Ithaca en heb ik ervaren dat dit een perfecte manier is om aandacht aan het hier en nu te kunnen geven. De locatie is prachtig en inspirerend en de begeleiding is zeer professioneel. Ik gun het een ieder.
Gijs, dank je wel
Koos
 

Hallo Gijs en deelnemers van de training sept.-nov.
Hoe vergaat het jullie? Wat was de training fijn, he?! Volgens mij vond iedereen het jammer dat het achter de rug was. Ik denk er met heel veel plezier en tevredenheid aan terug. De training heeft me veel geleerd en (bijna) elke avond - voor het slapen gaan - doe ik de oefening 'aandacht voor de adem' en slaap ik veel beter. En, gedachten zijn maar gedachten... wat een fijne gedachte!
Gijs, nogmaals bedankt! Succes allen en hopelijk tot ziens.
Karin


Een ieder die behoefte heeft aan meer rust, evenwicht en bezieling in zijn/haar leven, kan ik de training mindfulness van Ithaca van harte aanbevelen. De training is heel toegankelijk, vindt plaats op een prachtige plek en onder goede begeleiding.
Gijs, nogmaals dank voor de fijne bijeenkomsten en de inspiratie!
Groet,
Karin

Hoi Gijs en iedereen van de training februari/maart.
Ik zou jullie op de hoogte houden: op bevrijdingsdag is onze dochter Manou geboren!Ze was dus niet veel te vroeg zoals ik dacht maar juist 10 dagen over tijd.
Ik heb tijdens de bevalling ook mindfulness toe kunnen passen. Ik kon er dankzij de training af en toe echt boven gaan hangen en zonder verzet de weeen opvangen. Het gaf mij in ieder geval af en toe een gevoel van "adempauze"
Kiki

 

Ik kom net terug van de laatste trainingsavond. Jammer dat de training is afgelopen.
Aandacht voor je lichaam en bewust zijn van de ademhaling is een nieuwe openbaring voor mij. Dagelijks tijd nemen voor jezelf is belangrijk (lifestyle)
In het begin was het moeilijk om de aandacht vast te houden en je niet door allerlei (negatieve) gedachten mee te laten slepen. Hoe meer je met de oefeningen bezig bent hoe meer je je kunt ontspannen. Ik mis het zelfs als ik 1 dag niet geoefend heb 
Els



Gedachten zijn gedachten
Feiten zijn feiten
Toch waren gedachten feiten
Iedere dag een hoofd vol
Nu leef ik met het feit dat gedachten gedachten zijn
en leef ik meer in het hier en nu
.... en dit in 8 weken tijd! Dank je wel Gijs!
EG