U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Nadat ik 35 jaar geleden kennismaakte met meditatie is het een rode draad in mijn leven gebleven. Het opende een deur naar zo'n bijzondere rust en ruimte dat ik daar steeds meer tijd voor ben gaan vrijmaken. Ik heb verschillende meditatie-vormen beoefend, en volgde vele maanden meditatie retraites om steeds meer te gaan zien wat essentie is.

Ik werkte zo'n 15 jaar binnen de ambulante GGZ en in 2006 introduceerde ik de mindfulnesstrainingen binnen de GGZ in Den Bosch.

Sinds die tijd geef ik de mindfulness trainingen en inmiddels verzorgde ik meer dan 130 acht-weekse groepstrainingen en vele individuele trainingen. Daarnaast geef ik diverse vervolgtrainingen, retraites en workshops voor mindfulnesstrainers en andere professionals.

In 2010 ging ik naar Princeton (V.S.) om de opleiding tot Open Focus trainer te volgen en introduceerde ik de Open Focus training in Nederland.

Mensen ervaren mijn houding als nuchter, pragmatisch en "to the point" met lichtheid. Het leven brengt mooie en moeilijke dingen, maar hoe dan ook: The present is a
present.


Spiritualiteit is wmet Sri Moojimet Sri Moojiezenlijk voor me, en het is een eenvoudige en "down to earth" spiritualiteit.
Er is niets wat me zo
blij maakt als wanneer ik zie dat iemand in de stilte in zichzelf, weer contact maakt in het hart met het diepste Zelf - simpel gewaarzijn, en ziet wat werkelijk is en daarin los kan laten. Dat geeft een diepe vervulling en dat is waar ik het voor doe.

In 2011 was ik zo gelukkig om Sri Mooji te ontmoeten, mijn belangrijkste leraar. Sri Mooji is een spirituele gigant, een levende Boedha. Deze ontmoeting had een beslissende invloed en sindsdien ben ik leerling van hem vanuit een diepe diepe dankbaarheid. Ieder jaar verblijf ik enkele maanden bij hem. Vanuit deze inspiratie geef ik trainingen.

 

Alles wat ik deel heb ik geleerd van mijn leraren en ik hoop dat ik daarmee iets doorgeef wat helderheid brengt. In de trainingen deel ik dat waarvan ik in mijn eigen leven heb ervaren dat het waardevol en kostbaar is.

Mijn manier van werken ontwikkelde zich vanuit een hele waaier aan opleidingen. Maar de belangrijkste basis voor mijn werk ontstond in de loop van de jaren in meditatie retraites en vanuit de wijsheid van mijn leraren.

Naast de opleiding tot sociaal psychiatrisch verpleegkundige, studeerde ik maatschappelijk werk aan de HSA, theologie aan de Katholieke Universiteit Brabant, de lerarenopleiding in Utrecht en een intensieve training transactionele analyse. Daarnaast volgde ik diverse opleidingen in het kader van bij- en nascholing. Onder andere, mindfulness trainer (2006, Ger Schurink en Noud de Haas), mindfulness & psychotherapy (Ronald D. Siegel, 2012), mindfulness-based stress reduction in mind-body medicine (Jon Kabat-Zinn en Saki Santorelli, 2014), Acceptance and Commitment Therapy (Jaqueline A-Tjak en Ingrid Postma 2008, Gijs Janssen 2012), compassietraining MBCL (Frits Koster & Erik v/d Brink, 2012/2013), Insight Dialogue (Gregory Kramer en Phyllis Hicks, 2009, 2012, 2014, Bart van Melik, 2013), Interpersonal Mindfulness trainer (Phylis Hicks en Florence Meyer 2017), hartcoherentie training (Kees Blase 2012), EMDR (2009) en opleidingen tot neurofeedbacktrainer (Zengar, 2007, 2010) en neurofeedbacktrainer bij Sue en Siegfried Othmer (Munchen 2009). Bij Les Fehmi volgde ik de opleiding tot Open Focus trainer en tot Full Synchrony neurofeedbacktrainer (Princeton V.S., 2010)

 

Ik werkte binnen de GGZ in Rotterdam en 's-Hertogenbosch, als behandelaar in kortdurende intensieve therapieen, krisisinterventie en reguliere therapieen en als groepstrainer Mindfulness Based Cognitive Therapy. Binnen de GGZ in 's-Hertogenbosch implementeerde ik de mindfulness training. Aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen en de hogeschool Avans in 's-Hertogenbosch gaf ik les en supervisie.


kwaliteits borging:

Geregistreerd in het BIG register, nummer 39016684130 (dit is het register van de overheid voor Beroepsbeoefenaren In de Gezondheidszorg), zorgverlenersnr. 90036329  Praktijk code 9015095
I
ngeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (RBNG), licentienr. 909722R, lid van de beroepsvereniging VBAG met A-status licentie 2.080128A, lid van de International Society for Neurofeedback and Research (
www.isnr.org), lid van de nederlandse vereniging van mindfulness trainers, categorie I (www.vmbn.nl )

 

 Attention pays attention to a lot of things,
but when attention pays attention to attention,
then there is a stillness, and that stillness introduces you to your Self.

- Sri Mooji -


 

Over mijn andere aktiviteiten vind je meer op deze websites:

www.openfocus.nl

www.silence-in-the-city.com