U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
vergoedingen

VBAG: 
beroeps vereniging voor complementaire geneeswijzenVBAG: beroeps vereniging voor complementaire geneeswijzen

 

Mindfulnesstraining wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar, onder de noemer "natuurgeneeskundige behandeling", of "alternatieve therapie" mits je aanvullend verzekerd bent.Vaak wordt de eis gesteld dat de trainer is erkend als categorie I trainer bij de VMBN. Ik voldoe daaraan. Check de voorwaarden in je polis.

Neurofeedback-training en alle andere individuele vormen van therapie en coaching worden vrijwel altijd geheel of deels vergoed, ook vanuit de aanvullende verzekering. 
Kijk in je polis of je verzekeraar consulten vergoed van een bij de VBAG aangesloten therapeut.

 

De verschillende manieren om voor vergoeding in aanmerking te komen staan hieronder op een rijtje:


Vergoeding als alternatieve therapie.
Omdat ik lid ben van de VBAG (VBAG A-status licentie 2.080128A) is gehele of gedeeltelijke vergoeding door de meeste zorgverzekeraa
rs mogelijk onder de noemer ‘alternatieve therapie’ of 'natuurgeneeskundige behandeling.  Dit valt gewoonlijk onder de aanvullende verzekering.
Vraag bij je zorgverzekeraar of vergoeding mogelijk is
van natuurgeneeskundige behandeling door een bij de VBAG aangesloten therapeut met A-status.

IRO (Individuele Reintegratie Overeenkomst)
Je hebt een uitkering in het kader van de ziektewet of wao. In het kader van reintegratie wil je coaching, therapie of behandeling. Je kunt dan bij de uitkeringsinstantie een zogenaamde IRO aanvragen. Met dat budget kun je bijvoorbeeld de neurofeedback trainingen en coachingsessies volledig of gedeeltelijk financieren. 

Aftrekbaarheid voor belastingen
Als ziektekosten:
Kosten die niet vergoed worden door uw verzekeraar zijn fiscaal aftrekbaar. In 2008 is de drempel hiervoor flink omlaag gegaan, van 11% naar 1,65% van uw inkomen. Dit betekent dat bv. bij een modaal salaris van 31.000 euro alle ziektekosten boven de 511,50 euro van de belasting afgetrokken mogen worden.

Neurofeedback training of coaching in het kader van je carriere ontwikkeling (bijvoorbeeld om spreekangst te   overwinnen of als peak-performance training)  kan voor de belasting aftrekbaar zijn als scholingskosten.
Je werkgever kan de kosten opvoeren onder de noemer arbokosten.


Registratie gegevens:

   

BIG register, nummer 39016684130
zorgverlenersnummer(AGB code Vektis) 90036329
Praktijkcode (AGB code Vektis) 9015095
Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (RBNG), licentienr. 909722R
VBAG met A-status licentie 2.080128A
lid van de Nederlandse Vereniging voor Neurofeedback (NVNF)
lid van de nederlandse vereniging van mindfulness trainers (www.vmbn.nl )