U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
dankbaarheid

 

A condition of complete simplicity
(costing not less than everything)
T.S. Eliot
 
 


Met een hart vol dankbaarheid aan deze grote leraren
:
Zie ook www.ditmoment.net
Ramana Maharshi, de wijze van Arunachala. Er is vaak gezegd dat Ramana's stilte veelzeggender was dan zijn woorden. Deze bijzondere meester, die vele jaren als een kluizenaar leefde op de Arunachala berg in Zuid-India, liet een overvloedige wijsheid na. Hoewel hij nooit formeel een discipel aannam, werden velen verlicht door zijn wijsheid. Ramanashram, de ashram waar hij leefde is nog steeds een plaats die vele zoekers van over de hele wereld trekt en heeft een heel bijzondere atmosfeer.  Jai Ramana !

 

 

 H.W.L. Poona, of Papaji zoals hij door zijn leerlingen wordt genoemd. Hij is een directe leerling van Ramana Maharishi, die als de grootste wijze van de vorige eeuw wordt beschouwd.

Poonjaji weigerde konsekwent om zich aan te sluiten bij een bepaalde traditie en had een zeer heldere en directe manier van leren, wars van alle franje en religieuze en culturele kleuring. Zijn leer is in lijn met die van zijn leraar, Ramana Maharishi en de advaita vedanta. Zijn boodschap was altijd dat het Zelf al verlicht en vrij is, en dat er in essentie geen verschil is tussen leraar en leerling.

Diepgaande eenvoud en wijsheid. Papaji is de leraar van Mooji, van Isaac Shapiro en vele anderen.

 
Sri Mooji is een leerling van Sri Harilal Poonja, de befaamde advaita meester, of Papaji, zoals zijn volgelingen hem noemen. In 1993 ontmoette hij Papaji, en deze ontmoeting zorgde voor een diepe innerlijk transformatie.

Sinds 1999 geeft hij satsang; een vorm van spontane ontmoetingen, retraites en één-op-één ontmoetingen met zoekers zowel in Londen, India, als verder in de hele wereld. Sinds 2012 verblijft hij meestal in Monte Sahaja in Portugal waar een ashram wordt gebouwd. Slechts weinigen zijn in staat om de diepste kennis van het Zelf en de methode van zelf-onderzoek, met zo'n helderheid, liefde, humor en trefzekerheid te verwoorden. In Mooji's aanwezigheid is een atmosfeer die alles doordrenkt met een diepe stilte en vrede. Hij manifesteert pure liefde in ieder aspect.

Sinds 2012 ben ik leerling van hem, met onuitsprekelijke dankbaarheid, Moojiji jai !

 

 


Isaac Shapiro werd geboren in Johannesburg (zuid-Afrika), en volgde een opleiding tot therapeut in de Verenigde Staten.

In 1991 ontmoette hij Papaji in Lucknow, India, waar hij een diepe transformatie onderging. Papaji bevestigde na een jaar dat Isaac "de diamant" had gevonden en stimuleerde hem om zijn inzicht en wijsheid te delen met mensen.

Sinds 1993 reist Isaac de wereld rond om overal mensen te ontmoeten en verder op hun pad te helpen. Hij heeft een relaxte nuchtere en "down to earth" benadering, met een grote openheid en onvoorwaardelijke liefde.