U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Hartcoherentie

 

Hartcoherentie training is een eenvoudige manier om stress te verminderen.

Het is eenvoudig te leren. Je leert in enkele bijeenkomsten de oefeningen om hartcoherentie te trainen. Door gebruik te maken van een gebruiksvriendelijk biofeedback apparaatje, de Emwave2, heb je meteen zicht op de mate van jouw hartcoherentie van moment tot moment, zoals in onderstaand voorbeeld. Dat biofeedback apparaatje neem je mee naar huis om iedere dag kort, 3 maal 5 minuten, te trainen. Op die manier leer je dit snel en heb je je een vaardigheid eigen gemaakt die je altijd kunt inzetten op momenten dat je omstandigheden stressvol zijn. 

In de groepstraining van 3 bijeenkomsten krijgt iedereen de beschikking over een Emwave2 die je tot het einde van de training ook thuis kunt gebruiken. Al of niet op je computer aangesloten. Je kunt het ook gewoon los gebruiken en overal mee naar toe nemen. Met behulp van de Emwave kun je ook gemakkelijk zien of andere ontspanningsoefeningen of concentratie meditaties goed verlopen. We zullen daar ook bij stilstaan.

 

Hartcoherentie is een begrip dat door wetenschappers wordt gebruikt om een ontspannen  staat te meten waarin het zenuw-stelsel, het hormonale en immuun-systeem en het hart en vatenstelsel optimaal functioneren. De mate van hartcoherentie is een maat voor ontspanning, fysiologische harmonie en emotionele flexibiliteit.

Anders gezegd: veel hartcoherentie is minder stress.

Het hart klopt normaal gesproken niet met de regelmaat van een klok maar er zijn voortdurende variaties in het ritme. Dit noemen we Heart Rate Variability oftewel HRV. Een harmonisch, coherent verloop van die variaties noemen we een hoge hartcoherentie, bij een chaotisch HRV spreken we van een lage hartcoherentie.

Er is inmiddels veel ervaring mee opgedaan en vele onderzoeken tonen overtuigend aan dat het werkt. In een onderzoek van de BIMRA (Groothof, Schellekens et al 2008) naar 120 door re-integratie bureaus gebruikte benaderingen en interventies, bleken slechts zes daarvan evidence based (!) Een daarvan was hartcoherentie training
.

kosten: 145 euro, dat is inclusief de kosten van het gebruik thuis van de biofeedbackapparatuur tussen de eerste en tweede bijeenkomst.

Wanneer ?

Via onderstaand formulier kun je je inschrijven of contact opnemen als je meer informatie wilt.

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.