U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.
Heartfulness


 

Mindfulness is Heartfulness

Binnen de mindfulnesstraining ben je impliciet al veel bezig geweest met het ontwikkelen van meer mildheid en (zelf)compassie. In de compassie training gaan we daar verder mee aan de slag.

De 8 weken durende Compassietraining, die officieel Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) wordt genoemd, is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde visie op het belang van (zelf)compassie.

In onze cultuur zijn we gewend om nogal streng met onszelf om te gaan. Vaak leveren we innerlijk onvriendelijk en negatief commentaar op wat we doen en denken. Een vriendelijke en waarderende houding naar onszelf is meestal nogal zuinigjes of is er helemaal niet. Dat kan voor stress en onrust zorgen en het kan je remmen en blokkeren.

Mindfulness gaat over het omarmen van dit moment, in plaats van strijd te leveren met dat wat je nu op dit moment ervaart. Mindfulness is het gewaarzijn dat je realiseert door met welbewuste aandacht aanwezig te zijn zonder te (ver)oordelen. Dus zonder mildheid, een liefdevol niet-oordelen, kan mindfulness niet tot bloei komen. In deze training gaan we gericht oefenen zodat deze kwaliteiten van het hart zich verder kunnen ontvouwen.

Binnen de compassietraining ga je oefenen om ruimte te ontwikkelen om meer gelijkmoedigheid, liefdevolle vriendelijkheid, medevreugde en compassie met jezelf en anderen te ervaren (de Brahmavihara's of 4 levensvrienden)

De training is bedoeld als een verdieping en vervolg op de mindfulnesstraining en heeft een zelfde soort opzet. Dus inclusief cursusboek, huiswerk en bestanden met gesproken instructies om thuis mee te kunnen oefenen.

De cursus wordt gegeven door Gijs Tecklenburg.

Voor data van de cursussen, zie de agenda.